fbpx

Villinki

Villinki on Helsingin saariston hienoimpia saaria lukuisine lahtineen.

VILLINKI

Tämä Helsingin Jollaksen eteläpuolella sijaitseva saari tarjoaa ainutlaatuisen miljöön ikimuistoiselle veneretkelle!

Villinki on saariston helmi

Veneretki Villinkiin alkaa yleensä Katajanokalta. Reitti Villinkiin kulkee ajasta ja aluksesta riippuen joko Suomenlinnan eteläpuolelta tai Laajasalon kanavan kautta. Ankkuroimme veneet joko Kylänlahdelle tai Villingin lahdelle. Ankkurissa voimme nauttia ruokailusta upeissa maisemissa. Seikkailunhaluisille suosittelemme retkeä Kristallinlahdelle. Veneretken paluureitti kulkee Hevossalmen kääntösillan kautta kohti Helsingin keskustaa.

Ikimuistoinen reissu veneretki Villinki 2

Villinki-kuvagalleria

Rentoudu ja nauti kesästä Villingin saarella

Villinki huokuu entisajan huvilaelämää

Villingin saariryhmä sijaitsee Itä-Helsingissä, lähellä Jollasta ja Santahaminaa. Veneretki Kauppatorilta Villinki saareen on n. 6 merimailia. Saarella on paljon merkkejä entisajan huvilaelämästä. Museovirasto on luokitellut saaren kulttuurihistoriallisesti arvokkaaksi ympäristöksi. Länsi-Villingissä on yksityishuviloita sekä kartano. Saaren sisäosissa voi liikkua jokamiehenoikeudella. Saareen kannattaakin tutustua kävelemällä saaristopolkuja ristiin rastiin.Itä-Villinki on sotilasaluetta ja siellä liikkuminen on kielletty.

Kristallilahti

Merellä myrskyää mutta lahdessa on tyyntä; joka käänteessä tarjoutui uusi, odottamaton näkymä;vesi on läpinäkyvän kirkasta ja sen pimeydestä häämöttävät levät ja kalliot; viettävillä rannoilla kasvaa joko metsää tai punasammalta. Kaikki on yllättävän kaunista.”

 

 

Näillä sanoilla Helsingfors Dagblad kuvaili 1880 Villingissä sijaitsevaa Kristallinlahtea. Saarelle pääsi tuolloin höyrylaivoilla ja matka maksoi 2 markkaa ja 50 penniä miehiltä ja naiset maksoivat 50 penniä vähemmän. Saarta mainostettiin myös ulkomaalaisille turisteille tällä mainoslauseella: ”Tervetuloa Pohjoisatamasta lähtevällä höyrylaivalla raittiitten merituulten huminassa uinailevaan, rikasluontoiseen Villingeen.”

 

Nykyisin saarelle ei ole varsinaista reittiliikennettä, joten nähdäkseen saaren salaisuudet on turvauduttava joko omaan veneeseen tai vuokrattaviin aluksiin. 

Kylänlahti

Villingin Kylälahti sijaitsee saaren pohjoispuolella. Kylänlahdella on ollut myös sokeiden kesälomakeskus, Sokkola, jonka yhteydessä on toiminut aiemmin ravintola. Meillä on tiedossa saaren salakapakan sijainti, jonne voimme viedä uskaliaimmat asiakkaat. Lahti on suojainen kaikille paitsi pohjoisille tuulille. Kylänlahti onkin mitä mukavin paikka nauttia herkullinen illallinen hyvässä seurassa. 

Villingin lahti

Villingin suurin lahti sijaitsee saaren koilliskulmassa ja se on erittäin suosittu risteilyalusten reissukohde. Ankkuroimme alukset yleensä lahden pohjukkaan, joka tarjoaa rauhalliset olosuhteet esimerkiksi suppailuun ja uimiseen.   

Tutustu Suomenlahden muihin reissukohteisiin!

Tutustu aluksiin

Tutustu käytössämme oleviin aluksiin. Asiantuntijamme rakentavat tarpeidenne pohjalta teille sopivimman risteilykokonaisuuden.

Tutustu miehistöön!

Jukka

Muistopäällikkö

Jukka Nikkilä

Aloitti purjehduksen 6 -vuotiaana. Järjestänyt ensimmäiset ikimuistoiset reissut 80-luvulla Åreen. Vastaa yrityksen liiketoiminnasta.

Make

Merikarhu

Markku Lehtinen

Kiertänyt maailman meriä monella eri veneellä ja vuosikymmenellä. Tarinoita näistä ikimuistoisista matkoista riittää useammalle päivälle.

Jenny

Deckhand

Jenny Österman

Jenny on tiimimme iloinen moniosaaja. Hän purjehtii myös kilpaa eri venetyypeillä kotimaisissa ja kansainvälisissä kisoissa. Kielitaito: Suomi, Ruotsi ja Englanti.

Milla

Kippari, deckhand, hostess

Milla Mäkelä

Nuoresta iästä huolimatta Millalle on kertynyt kokemusta kipparoinnista esim. Kroatian Yacht Weekillä. Milla tulee hyvin toimeen kaikkien kanssa ja kommunikointi sujuu monella eri kielellä.

Juha

Merikarhu

Juha Valtanen

Juha on tiimin kokenein purjehtia. Osallistunut mm.olympilaisiin Tornado-luokassa ja ylittänyt Atlannin monesti.

Yhteystiedot

Kerro meille toiveistasi!

Ikimuistoinen Reissu

Jukka Nikkilä

Muistopäällikkö

Mob: +358405208080

E-mail: jukka@ikimuistoinen.fi