Suomenlinna on takuuvarma valinta!
Jos pitäisi valita yksi paikka, minne vieraasi kannattaisi viedä, niin se on Suomenlinna. Saaren historia, tunnelma ja nähtävyydet ovat asioita, jotka jaksavat aina yllättää positiivisesti.
Suomenlinna
Suomenlinna, joka tunnetaan myös nimellä Viapori, on suosittu käyntikohde. Suokissa on lukuisia nähtävyyksiä ja monipuolisia palveluita, kuten opastettuja kierroksia, ravintoloita, kahviloita, museoita ja taidenäyttelyitä. Veneemme rantautuvat vierasvenesatamaan, josta on lyhyt matka eri nähtävyyksille. Halutessasi voit pitää saaressa kokousta ja veneemme odottavat tiimiäsi satamassa valmiina päivän kevennykselle.

SUOMENLINNA-KUVAGALLERIA
Suomenlinnan historia ja nähtävyydet
Suomenlinnan historia
Suomenlinna – yli 260 vuotta Helsingin edustalla
Suomenlinnaa alettiin rakentaa vuonna 1748, kun Ruotsin kuningas Fredrik I antoi käskyn rakentaa linnoitus Suomenlahden suulle. Linnoituksen tarkoituksena oli suojella Ruotsin valtakunnan itärajaa Venäjän uhkaa vastaan. Suomenlinna rakennettiin vanhojen saarien päälle, jotka yhdistettiin toisiinsa täyttämällä meri maalla.
Linnoituksen suunnittelusta vastasi ruotsalainen kenraali Augustin Ehrensvärd. Hän suunnitteli Suomenlinnan vahvaksi ja monipuoliseksi linnoitukseksi, joka voisi kestää pitkään piirityksen. Suomenlinnaan rakennettiin useita linnoituselementtejä, kuten bastioneja, muureja ja torneja, jotka toimivat suojana vihollisilta.
Suomenlinna oli valmis vuonna 1750, mutta sitä jatkettiin ja laajennettiin vielä useiden vuosikymmenien ajan. Suomenlinna oli osa Ruotsin puolustuslinjaa, joka ulottui Pohjanlahdelta Itämeren yli Suomenlahdelle. Suomenlinna oli tärkeä linnoitus Ruotsin ja Venäjän välisissä sodissa, ja se kesti useita piirityksiä. Vuonna 1808–1809 Suomenlinnaa piiritti Venäjän armeija, ja se joutui lopulta antautumaan. Venäjä valloitti Suomen, ja Suomenlinna siirtyi Venäjän armeijan käyttöön.
Venäjän aikana Suomenlinnaa kehitettiin edelleen sotilastukikohdaksi, ja siellä asui venäläisiä sotilaita aina vuoteen 1918 asti. Vuonna 1917 Suomi itsenäistyi Venäjän vallankumouksen myötä, ja Suomenlinna siirtyi Suomen hallintaan. Suomen itsenäistyminen ja sisällissota vaikuttivat myös Suomenlinnan kohtaloon. Sisällissodan jälkeen Suomenlinna siirtyi taas rauhanajan käyttöön, ja siellä aloitettiin erilaisia korjaus- ja restaurointitöitä.
Toisen maailmansodan aikana Suomenlinna oli taas tärkeä sotilaskohde, ja siellä toimi Suomen merivoimien esikunta. Suomenlinnassa oli myös sotavankileirejä, joissa pidettiin muun muassa Neuvostoliiton sotavankeja. Sodan jälkeen Suomenlinna palautui jälleen rauhanajan käyttöön, ja siellä aloitettiin mittava restaurointiprojekti, jonka tavoitteena oli palauttaa linnoitus sen entiseen loistoonsa.
Suomenlinnan nähtävyydet ja ravintolat

Kuninkaanportti
Suuri Linnanpiha
Suomenlinnan kirkko
Vesikko
Vierasvenesatama
Cafe Bar Valimo
Kuninkaanportti (32)
Kuninkaanportti on Suomenlinnan eteläkärjessä, Kustaanmiekan salmen rannalla sijaitseva portti Suomenlinnaan. Se oli alkuaan Suomenlinnan linnakkeen ensisijainen sisäänkäynti, ja sitä pidetään yleisesti Suomenlinnan tunnuksena. Sen kuva oli vuosina 1986–2002 myös tuhannen markan setelissä.
Suuri Linnanpiha (29)
Suuri linnanpiha Susisaaressa ympäröivine rakennuksineen on linnoituksen vanha hallinnollinen keskus. Keskellä aukiota on Augustin Ehrensvärdin hauta, jonka hautaholvin päätekiven Kustaa III muurasi itse 5. heinäkuuta 1783. Osa aukiota ympäröineistä rakennuksista tuhoutui Krimin sodan tykistötulituksissa, mutta jäljelle jäi muun muassa komendantin talo, jossa on nykyisin Ehrensvärd-museo.
Suomenlinnan kirkko (20)
Vesikko (5)

Vierasvenesatama ja Cafe Bar Valimo (12)
Kahvila Piper

Tutustu Suomenlahden muihin reissukohteisiin!

Suomenlinna
Toteuta asiakkaillesi ikimuistoinen veneretki Suomenlinnaan omalla aluksella.


Tutustu aluksiin!
Tutustu käytössämme oleviin aluksiin. Ammattilaisemme rakentavat tarpeidenne pohjalta teille sopivimman risteilykokonaisuuden.
Tutustu miehistöön!
Jukka
Jukka Nikkilä
Make
Markku Lehtinen
Jenny
Jenny Österman
Milla
Milla Mäkelä
Juha
Juha Valtanen
Yhteystiedot
Kerro meille toiveistasi!
Ikimuistoinen Reissu
Jukka Nikkilä
Muistopäällikkö
Mob: +358405208080
E-mail: jukka@ikimuistoinen.fi