fbpx
Ikimuistoinen reissu Espoon veneretki Pentalan saari

Pentalan saaressa on aitoa saaristolaistunnelmaa!

Vie tiimiisi merelle motivoitumaan ja hakemaan uutta potkua arjen haasteisiin. Meri ja saariston ainutlaatuinen tunnelma luovat oivan ympäristön tiimihengen kohottamiseksi. 

Pentalassa arki unohtuu!

Pentalan saaressa pääset tutustumaan Espoon saaristoluontoon. Tämä 130 hehtaarin kokoinen saari Espoon Suvisaaristossa on ainutlaatuinen yhdistelmä merellistä luontoa, elävää historiaa ja kulttuuria. Pentala on veneretkiemme suosittu pysähdyspaikka sopivan matkan päässä lähtösatamistamme.

Ikimuistoinen reissu Espoon Pentala

Pentalan nähtävyydet

Pentalan historia

Pentalan ensimmäiset asukkaat olivat perimätiedon mukaan virolaisia kalastajia, jotka asettuivat saarelle 1800-luvun taitteessa. Vanhimmat kalastajamökit rakennettiin Pentalan koillisrantaan. Mökeistä on säilynyt Nyholmin torppa, Gamla Nyholmska Fiskartorpet, ranta-aittoineen. Toisen tiedon mukaan Pentalan ympärivuotinen asutus alkoi viimeistään 1750-luvulla, ja Nyholmin suku asui saarella 1850-luvulta lähtien. Arvid Nyholm oli Espoon viimeisiä ammattimaisia kalastajia ja hänen leskensä Gurli oli Pentalan viimeinen ympärivuotinen asukas. Nyholmin tilan päärakennus ,”Gurlin talo”, kunnostettiin 2013. Se on rakennettu 1920-luvulla.

Pentalan rakennukset

Gurlin talo

Nyholmin tilan päärakennus eli ns. Gurlin talo kunnostettiin vuonna 2013. Talo on rakennettu 1920-luvulla. Päärakennus on kotimuseo, jossa aika on pysäytetty Gurli Nyholmin elämän viimeiseen kesään 1986.

Villa Rosengård

Kalastajaperheet hankkivat usein lisätuloja vuokraamalla tilansa rakennuksia tai tarkoitusta varten rakennettuja huviloita kesäasukkaille. Tulevan museoalueen suurin rakennus on Nyholmien 1910-luvulla kesäasukkaita varten rakennuttama jugendhenkinen huvila Villa Rosengård. Villa Rosengård toimii saaristomuseon infokeskuksena.

Ikimuistoinen reissu Espoon Pentala ranta-aitta

Ranta-aitta ja arkkulaituri

Ruokokattoinen ranta-aitta on rakennettu todennäköisesti vuonna 1819. Aitassa on säilytetty mm. verkkoja, kalastusvälineitä sekä muita työkaluja.

Ravintola Paven

Viehättävä, arkkitehti Sigurd Frosteruksen suunnittelema rakennus on toiminut yhtäjaksoisesti Esbo Segelföreningenin, ESF:n purjehduspaviljonkina jo 1900-luvun alusta. Ajan patinoiman paviljongin, aidon saaristomaiseman ja hyvän ruoan uniikki yhdistelmä on vain lyhyen venematkan päässä mantereelta. Pavenissa voi myös järjestää juhlia, seminaareja ja kokouksia omalla joukkueellasi.

Reissuideoita Pentala

Asiakastilaisuus 6 h!

Ilahduta asiakkaasi ja tarjoa heille unohtumaton kesäpäivä katamaraanin kannella. Nauti maittava lounas ravintolassa tai veneen terassilla. Hinta alk.3150 €

Afterwork 3 h!

Vie tiimisi töiden jälkeen vauhdikkaalle merimatkalle Pentalaan. Nautitaan välijuomat Pavenissa ja sitten takaisin Helsinkiin. Hinta alk. 1495 €

Juhlat merellä 6 h!

Juhlista merkkipäivääsi ikimuistoisella tavalla. Lagoon 39 -katamaraanille voit kutsua 12 läheistäsi juhlimaan kanssasi. Tarjoilut toiveidesi mukaisesti. Hinta alk. 2350 €

Tutustu aluksiin

Tutustu käytössämme oleviin aluksiin. Asiantuntijamme rakentavat tarpeidenne pohjalta teille sopivimman merielämyksen.

Tutustu miehistöön!

Jukka

Muistopäällikkö

Jukka Nikkilä

Aloitti purjehduksen 6 -vuotiaana. Järjestänyt ensimmäiset ikimuistoiset reissut 80-luvulla Åreen. Vastaa yrityksen liiketoiminnasta.

Make

Merikarhu

Markku Lehtinen

Kiertänyt maailman meriä monella eri veneellä ja vuosikymmenellä. Tarinoita näistä ikimuistoisista matkoista riittää useammalle päivälle.

Jenny

Deckhand

Jenny Österman

Jenny on tiimimme iloinen moniosaaja. Hän purjehtii myös kilpaa eri venetyypeillä kotimaisissa ja kansainvälisissä kisoissa. Kieltitaito: Suomi, Ruotsi ja Englanti.

Milla

Kippari, deckhand, hostess

Milla Mäkelä

Nuoresta iästä huolimatta Millalle on kertynyt kokemusta kipparoinnista esim. Kroatian Yacht Weekillä. Milla tulee hyvin toimeen kaikkien kanssa ja kommunikointi sujuu monella eri kielellä.

Juha

Merikarhu

Juha Valtanen

Juha on tiimin kokenein purjehtia. Osallistunut mm.olympilaisiin Tornado-luokassa ja ylittänyt Atlannin monesti.

Yhteystiedot

Kerro meille toiveistasi!

Ikimuistoinen Reissu

Jukka Nikkilä

Muistopäällikkö

Mob: +358 40 5208080

E-mail: jukka@ikimuistoinen.fi