Pullopostia Kroatia

Kroatian parhaat purjehduskaudet

Kroatian purjehduskaudet

Sisältö

Ikimuistoinen reissu Dalmatian saaristo Kroatia Zlatni rat bol

Purjehduskaudet

Kroatian purjehduskaudet ulottuvat huhtikuusta lokakuun puoliväliin. Sen mukaan, minkä tyyppisen loman haluat pitää, on joitain kuukausia, jotka ovat parempia kuin toiset.

Pre-season-kausi huhtikuusta kesäkuun puoliväliin ja high-season kauden jälkeinen aika syyskuusta lokakuuhun on suositeltavin ajankohta toteuttaa ikimuistoinen reissu. Tällöin Kroatiassa on vähemmän turisteja ja enemmän lahtia ja rantoja, joita voit saada melkein vain itsellesi, joten Kroatialla onkin paljon enemmän tarjottavaa niille, jotka päättävät purjehtia sesonkiaikojen ulkopuolella.

Milloin on eri sesonkiajat?

Purjehduskaudet Kroatiassa voidaan jakaa kolmeen sesonkiin: pre-season-, season-ja off-season. Jokaisella sesongilla on omat etunsa.

Off-seasonkauden etuina ovat vakaat tuulet, virkistävä merivesi ja pidemmät päivät.

Sesonkiajan eli kesä-, heinä- ja elokuun ajanjaksot ovat purjehduslomien suosituimpia kuukausia, koska sää on kuuma maalla ja merellä. Tosin meille suomalaisille paahtavan kuumat päivät ja yöt eivät ole kaikkein mieluisin vaihtoehto.

Kroatiassa purjehduksen off-seasonaika on syys- ja lokakuu, jolloin päivät lyhenevät, mutta kesähelteiden lämmittävä meri on vielä n. 25-asteista ja tuulet jatkuvat suotuisina.

Ikimuistoinen reissu Kroatian purjehduskaudet 2

 

Pre-season

Huhtikuu

Huhtikuu on Kroatiassa pre-seasonin alku, mikä tarkoittaa myös, että voit saada hyviä venediilejä. Tämä ajankohta on myös purjehduksen kannalta hyvä, koska tuulet ovat sopivia ja johdonmukaisia. Lentohinnatkin ovat yleensä edullisimmillaan alkukaudesta. Jos olet intohimoinen snorklaaja, niin meriveden lämpötila voi tuntua hieman alkuun viileältä.

Nauti purjehduksesta päivällä ja iltaisin voit nauttia Kroatian gastronomiasta ja historiallista kohteista. Huhtikuu onkin loistava aika vierailla Kroatiassa, jos haluat paeta väkijoukkoja ja hyödyntää Adrianmeren tarjoamista mahdollisuuksista.

Toukokuu

Toukokuussa kausi todella alkaa! Siitä huolimatta purjehdusmatka Kroatiaan toukokuussa on vielä ennen kauden alkua, joten lentoyhtiöiden ja vuokraamoiden hinnat ovat edelleen melko suotuisat. Lämpötilat nousevat koko kuukauden ajan ja kuun lopussa ilman lämpötila alkaa muistuttamaan Suomen helteisiä kesäpäiviä.

Päivät pitenevät, ja tuulet pysyvät vielä kohtuullisina, mutta eivät yhtä voimakkaina kuin huhtikuussa. Enemmän auringonvaloa ja vähemmän turisteja! Siksi toukokuu onkin fantastinen aika tutustua Kroatiaan omalla ryhmälläsi. Myös lämpimämmät merivedet houkuttelevat pulahtamaan useimmin kirkkaaseen Adrian mereen.

Ikimuistoinen reissu Kroatian purjehduskaudet

 

Off-season

Syyskuu

Syyskuu merkitsee Off-season kauden alkua ja veneiden hinnat alkavat jälleen laskea. Saatavilla on myös lentoalennuksia, erityisesti myöhemmin syyskuussa.

Syyskuu on loistava aika purjehtia Kroatiassa, koska meri on vielä tarpeeksi lämmin uimiseen, sää on suhteellisen hyvä, runsaasti auringonvaloa, mutta ei liikaa lämpöä, ja tuuletkin alkavat hieman voimistua.

Lokakuu

Lokakuu merkitsee purjehduskauden loppua, jolloin Kroatian saapuvat purjehdusryhmät vähenevät, kuten myös muut turistit. Purjehtiminen on paljon helpompaa esimerkiksi satamapaikkojen saatavuuden ja hintojen laskujen ansiosta.

Myös silloinkin, vaikka päivälämpötilat laskevat, aurinkoisia päiviä on vielä runsaasti, ja tuulet ovat tasaisia. Merikin on edelleen tarpeeksi lämmin virkistävään uintiin. Lokakuu on fantastinen kuukausi täydelliselle sekoitukselle purjehdusta, nähtävyyksiä ja muita ulkoilma-aktiviteetteja, kuten patikointia ja pyöräilyä, jolloin voit täysin siemauskin nauttia Kroatian luonnon kauneudesta.

Yhteenveto

Ilmastomuutoksen seurauksena sään ennustamisesta on tullut entistä vaikeampaa, mutta voimme 20 vuoden mukanaan tuomalla sääkokemuksella suositella juuri teidän mieltymysten mukaista ajankohtaa ikimuistoisen reissun toteuttamiseksi.

 

Ikimuistoinen reissu Kroatian purjehduskaudet 3

Jukka Nikkilä

Jukka Nikkilä

Purjehdus on aina ollut tärkeä asia elämässäni. Sen myötä olen päässyt tutustumaan myös Kroatian upeisiin purjehduskohteisiin. Ensimmäinen ikimuistoinen reissu Kroatiaan toteutui v.2004 ja olen siitä lähtien purjehtinut Kroatian vesillä joka vuosi.

Earlybird -alennus

Varaa reissusi 31.12.2022 mennessä, niin saat -10% alennuksen veneiden vuokrahinnasta.

Lisää pullopostia

Ikimuistoisia reissuja yrityksille ja yksityisille jo vuodesta 1985 lähtien. 

Uutiskirje

Tilaa uusimmat tarinat, uutiset ja tarjoukset
Copyright © 2022 Day Off. Pidätämme kaikki oikeudet.