fbpx

Kreikan purjehdusreissu oli napakymppi!

Ikimuistoinen reissu mukana perinteisellä Tupsupurjehduksella Kreikan saaristossa!

Lokakuinen Kreikan saaristo tarjosi täydelliset olosuhteet ikimuistoiselle purjehdus-reissulle.

Perinteinen Tupsupurjehdus Kreikassa ajoittui tällä kertaa lokakuun alkuun. Sää oli ihanteellinen koko viikon. Aurinko paistoi joka päivä, lämpötila oli päivisin 30° ja öisin miellyttävät 23° astetta. Meriveden lämpötila oli myös suomalaiseen makuun sopivan lämpöinen. Tuultakin riitti aina 15 m/s asti. Lue lisää viikon tapahtumista:

Päivä 1, lauantai: Rhodos

Ensimmäisenä päivänä ohjelmassa oli veneen vastaanotto, kauppareissut ja tutustuminen veneiden miehistöihin. Katamaraanien kotisatama, Rhodes Marina sijaitsee n. 2 km Rhodoksen vanhasta kaupungista etelään, saaren itäpuolella. Satamasta löytyy kattavat palvelut kaikkiin tarpeisiin ja mieltymyksiin. 

Päivä 2, sunnuntai: Rhodos-Symi, n. 25 nm.

Ensimmäisen päivän ohjelmaan sisältyi veneen turvallisuusbriiffi ja hallintalaitteisiin tutustuminen. On ensiarvoisen tärkeää, että miehistö on tietoinen purjehdukseen liittyvistä mahdollisista riskeistä, kuten tulipalo, mies yli laidan -tilanne ja karilleajo. Purjehdus Symin saarelle sujui leppoisasti kevyen sivutuulen avittamana ja virkistävällä uimatauolla vuorten ympäröimässä upeassa lahdessa.

Matkalla Symin saarelle

Päivä 3, maanantai: Symi sightseeing

Symi on maineensa veroinen saari Rhodoksen pohjoispuolella. Saaren kiehtova arkkitehtuuri, kristallinkirkkaat vedet, viehättävät kalastajakylät ja henkeäsalpaavat panoraamanäkymät tekivät ryhmäämme lähtemättömän vaikutuksen. Parhaiten saaren kohteisiin pääsee vuokraamalla skootterit päiväksi. Arkkienkeli Mikael Panormitisin luostari saaren eteläosassa oli kaikkien mielestä mieleenpainuvin kohde, unohtamatta kerjääviä lampaita Marathounda-lahden rauhallisella rannalla ja tavernassa.   

Symi-sightseeing

Päivä 4, tiistai: Symi-Nisyros, 35 nm

Purjehdus Symiltä Nisyrokselle oli tuulien suhteen vaihteleva. Alkumatkalla tuuli vaihteli 4-10 m/s välillä ja puolenvälin jälkeen Kreikassa tyyppillinen meltemi-tuuli yltyi puuskissa 15 m/s. Käytössämme olleet Lagoon 46 ja 450F -katamaraanit suoriutuivat näissä olosuhteissa mainiosti. Kuvassa olemme lähestymässä melko haastavissa olosuhteissa Nisyroksen Pali-vierasvenesatamaa

Päivä 5, keskiviikko: Tutustuminen Nisyrokseen ja purjehdus Tiloksen saarelle.

Nisyros, pieni tuliperäinen saari Egeanmerellä, tunnetaan ainutlaatuisista maisemistaan, perinteisestä viehätyksestään ja historiallisesta merkityksestään. Suuntasimme ”rantakirppumme” ensin Stefanosin kraaterille, joka on suurin saaren 20 kraaterista. Leveyttä kraaterilla on reilut 200 metriä ja syvyyttäkin n.30 metriä. Tulivuorelta matka jatkui kohti Nikian kylään, joka tunnetaan uusklassisesta arkkitehtuurista ja keskusaukion upeasta näkymästä tulivuorelle. Iltapäivällä nostimme ankkurin ja purjehdimme Tiloksen saarelle, jonne saavuimme ennen pimeäntuloa.

nisyros & TILOS

Päivä 6, torstai: Tilos-Chalki, 20 nm.

Kreikka Ikimuistoinen reissu päivä 6 Chalki

Matka Tilokselta Chalkin saarelle kesti n.3 tuntia lempeässä sivutuulessa. Kiinnittyminen kelluvaan laituriin tehtiin perinteisesti keula ankkurin varaan ja perä kiinni laituriin. Loppukaudesta tilaa oli vielä iltapäivällä hyvin runsaasti, mutta iltaa kohden satama tuli täyteen. Chalkin (kirjoitetaan myös Halki) pääsatama ja pääkaupunki, Nimporio, on viehättävä kylä, jossa on värikkäitä uusklassisia taloja, rantakatu ja vilkas keskusaukio. Saaren tärkeimpiä nähtävyyksiä on  keskiaikainen, 1400-luvulla rakennettu Ritarien linna, josta avautuvat panoraamnäkymät saarelle ja Egeanmerelle. Vietimme iltapäivän upealla Pondamoksen rannalla, jossa turkoosinvärinen vesi houkutteli miehistömme snorklailemaan.

Uintiretki Pondamoksen rannalle:

Päivä 7, perjantai: Chalki-Rhodos, 35 nm.

Kaikki kiva tulee aina joskus päätökseen. Purjehdus Chalkilta Rhodokselle kesti n.6 tuntia. Kippareille veneiden check-out -prosessi on aina yhtä jännittävä, sillä takuusumman palautus riippuu veneen tarkistuksesta ja siinä mahdollisesti löydettävissä olevista puutteista. Tälläkin kertaa huokaisimme helpotuksesta! Reissun yhteinen päätösillallinen vietettiin Rhodoksen vanhassa kaupungissa sijaitsevassa ravintola Archipelagosissa. Ravintola on maineensa veroinen ja kaikki reissulaiset jättivät hyvästit hyvillä mielin, kylläisinä ja onnellisina onnistuneesta Tupsupurjehduksesta. Erityiskiitokset lähtevät konseptin perustajalla, Sampolle ja toisen veneen kipparille ja Kreikka-specialisti Makelle!

 

” Capitano Jukka”

Tunnelmia viimeiseltä päivältä merellä ja Rhodokselta:

Kreikan ruusut ja risut:

Matkaohjelma Kreikka

Pullopostia Kroatiasta!

Ikimuistoinen reissu purjehtijan opas Palmizana

Purjehtijan opas Palmizana

Palmizana on Dalmatian saariston tunnetuin ja myös suosituin purjehduskohde. Alueella on lukemattomia luonnonsatamia, ravintoloita ja kristallinkirkas vesi vaikkapa aamupulahdukselle.

Lue lisää »

Capitano Jukka

Hei, toteuta avullamme elämäsi ikimuistoisin reissu Kreikassa!

Pullopostia Suomenlahdelta

Kreikan ruusut
  • ilma ja merivesi ovat Kreikassa vielä lokakuussakin lämpimiä
  • hintataso satamissa ja ravintoloissa
  • paikallisten ystävällisyys
  • satamissa hyvin tilaa
  • upeat ja puhtaat uintipaikat
  • ruoka varauksin, kannattaa tutustua arvosteluihin etukäteen
  • Meltemi-tuuli voi olla navakkaa tietyillä alueilla
  • saarten välimatkat joskus pitkiä
  • veneilijöiden suihkut ja wc:t puuttuivat useimmissa satamissa
  •  

Kerro meille toiveistasi!

Ikimuistoinen Reissu

Jukka Nikkilä

Muistopäällikkö

Mob: +358 40 5208080

E-mail: jukka@ikimuistoinen.fi