fbpx

Dalmatian saaristo on Kroatian suosituin purjehduskohde!

Kroatiassa on lukemattomia rantoja ja lahtia. Dalmatian saaristo on ikimuistoisten

DALMATIAN SAARISTON 7 PARASTA PURJEHDUSKOHDETTA!

Sisältö

Ikimuistoinen reissu Dalmatian saaristo Kroatia

Menossa Kroatiaan? Kroatia tunnetaan myös 1000-saarten maana ja se onkin täydellinen purjehduskohde sekä aloittelijoille että kokeneille purjehtijoille. Kroatiassa on lukemattomia ja tutkimattomia rantoja ja lahtia. Tässä on esimerkkeinä vain muutamia kohteita, joita voit käyttää inspiraation lähteenä seuraavan ikimuistoisen purjehdusloman suunnittelussa.

Rogoznica

Aloita ensin seikkailusi Rogoznicassa! Tässä rauhallisessa autenttisessa Välimeren kaupungissa on yli 2600 aurinkoista tuntia vuodessa. Se on yksi Adrianmeren turvallisimmista ankkurointipaikoista, mikä tekee siitä täydellisen aloituspaikan ikimuistoiselle lomallesi. Voit joko pudottaa ankkurisi yhteen lukemattomista alueen lahdista tai valita pysähdyspaikaksesi Marina Frapan. Koska kyseinen venesatama on yksi alueen parhaiten varusteltuja satamia, käytämme sitä yhtenä kolmesta lähtösatamavaihtoehtona.

Marina Frapa Rogoznica

Veliki Drvenik (Krknjasi)

Hyvin nukutun yön jälkeen voit aloittaa matkaasi kohti Veliki Drvenik -saarta. Tämä kohde on kuuluisa koskemattomasta luonnosta, kristallinkirkkaasta merestä ja monista kauniista rannoista. Krknjasin ranta on yksi saaren tunnetuimmista rannoista. Saaren kaakkoispuolella sijaitseva Krknjasin lahti on täydellinen paikka pudottaa ankkurisi. Tätä ankkurointipaikkaa suojaa tuulilta kaksi pienempää saarta, Veliki ja Mali Krknjas. Tältä saarelta löydät lukemattomia matalia hiekkarantoja, jotka sopivat täydellisesti lapsiperheille.

Ikimuistoinen reissu Dalmatian saaristo Kroatia 1

Vis

Seuraavaksi suosittelemme menemään Visin kaupunkiin, joka sijaitsee syvällä ja hyvin suojatulla lahdella Vis-saaren koillispuolella. Aikoinaan sotilasalueena tunnetusta Vis on nyt tullut yksi Adrianmeren houkuttelevista purjehduskohteista. Ankkuroi aluksesi Marina Visiin ja aloita saaren tutkiminen. Tutustu tarkemmin saaren parhaimpiin puoliin tästä linkistä: VIS

Korculan kaupunki (Korcula)

Vis jälkeen voit ankkuroitua Korcula kaupungin läheisyyteen. Tämä historiallinen linnoitettu kaupunki sijaitsee Homonymous-saaren itärannikolla. Vanhaa kaupunkia suojaa muuri ja kadut on suunniteltu ainutlaatuisen kalanluurakenteen mukaisesti. Nämä seikat suojaavat kaupunkia voimakkailta tuulilta. Korculassa on enimmäkseen pikkukivirantoja, mutta hiekkarantojakin on muutamia. Paras satamapaikka on moderni ACI Marina Korcula. Polttoaineasemakin on vain 0,5 merimailin päässä tästä satamasta. Lue lisää blogistamme ”Parasta tekemistä Korculassa”.

Ikimuistoinen reissu Dalmatian saaristo Kroatia Korzula

Loviste (Peljesac)

Purjehdi luoteeseen ja sieltä löydät pienen Loviste-kylän.Tämä viehättävä kylä sijaitsee Lukan lahdella, joka on yksi kauneimmista lahdista Kroatian suurimmalla niemimaalla, Peljesacissa. Ilmasto sopii erinomaisesti uimiseen. Ankkuroi jahtisi Port Lovisteen ja nauti olostasi. Itse asiassa Lovistea kuvataan usein sanalla ”rauhan keidas” säilyneen luonnon, poikkeuksellisen gastronomisen nautinnon ja tyyneyden vuoksi. Tämä kohde tunnetaan parhaiten viikunoiden, mantelien ja karobin viljelystä. Peljesacin niemimaalla kasvatetaan myös erinomaista Dingac-viiniä. Suosittelemme antamaan tilaisuuden näille upeille viineille.

Hvar (Palmizana)

Ikimuistoinen reissu Dalmatian saaristo Kroatia 2

Seuraavaksi, keula kohti luodetta! Hvar on usein listattu yhdeksi maailman kymmenestä kauneimmista saarista. Itse asiassa Palmizana on Pakleni-saarten vanhin ja kuuluisin ankkuripaikka ja se sijaitsee saaren lounaisrannikolla. Suosiostaan huolimatta, jopa heinä- tai elokuussa, on edelleen mahdollista löytää rauhallisuutta ja rauhaa monista saarta ympäröivistä lahdista. Voit ankkuroida Vinogradisceen tai Zdrilac-lahteen, jos sääolosuhteet sen sallivat. Voit kuitenkin valita myös ACI Palmižanan, mikäli haluat pelata nk. varman päälle. Ankkurien osuessa pohjaan, ihanien yrttien, kuten kanervan ja rosmariinin aromit lumoavat sinut välittömästi. Jos haluat lisätietoja tästä kohteesta, lue lisää: Ultimate Travel Guide to Palmizana.

Jukka Nikkilä

Jukka Nikkilä

Purjehdus on aina ollut tärkeä asia elämässäni. Sen myötä olen päässyt tutustumaan myös Kroatian upeisiin purjehduskohteisiin. Ensimmäinen ikimuistoinen reissuni Kroatiaan toteutui v.2004 ja olen siitä lähtien purjehtinut Kroatian vesillä joka vuosi.

Kesän 2024 parhaat reissut varataan nyt!

Varaa nyt kauttamme elämäsi ikimuistoisin purjehdusloma. Hyödynnä early-bird alennus 5-10% !

Lisää pullopostia Kroatiasta

YHTEYSTIEDOT

Kerro meille toiveistasi!

Ikimuistoinen Reissu

Jukka Nikkilä

Muistopäällikkö

Mob: +358 40 5208080

E-mail: jukka@ikimuistoinen.fi